Jeg stod for nyligt og skulle bruge en hæk til forhaven, så jeg undersøgte, om ikke man kunne købe en hæk online, så jeg kunne slippe for at skulle køre forbi planteskoler og ridse bilen under hjemkørsel. Jeg vidste nemlig på forhånd, at det skulle være en hæk med noget god størrelse.

Valget faldt på Plantecenterfyn.dk, fordi der var det største udvalg, og alt var på lager. Det gjorde mig også tryg, at det er en gartner, man handler med. Og så kunne jeg købe jordforbedring og frugtbuske samtidig – jeg elsker, når det er nemt.

Derfor valgte jeg en rødbøg

Jeg er ny i det med have, så jeg var nødt til at ringe til plantecentret for at få vejledning i valg af den rette hæk. Stig var flink og sagde, at jeg ikke kunne vælge forkert, fordi han kun handler med færdighæk af høj kvalitet, så den sidste del – den med personlig smag – den var op til mig. Han ville dog godt afsløre, at rødbøg var noget særligt. Den kostede lidt mere end de andre, men jeg ville ikke fortryde det, fordi den er lidt mere eksklusiv i looket og derfor ikke “bare en hæk”. Det overbeviste mig, og jeg købte derfor 8 meter hæk.

Jeg anede ikke, at det var SÅ nemt at plante hæk

2 dage senere fik jeg leveret hækken. Den så ikke ud af meget, da den ankom på paller, men det var super nemt at plante den. Jeg skulle blot måle op til en lang rande og så grave 15 cm. ned i jorden for at gøre plads til hækken. Og herefter var det virkelig bare at placere hækken i de plantesække, som den blev leveret på. 1 meter hæk = 2 planter, der var placeret i perfekt afstand, så hækken stod hurtigt snorlige, og så skulle der blot jord ovenpå planteposerne.

Jeg fik hjælp af min søn, og det tog kun 2 timer fra første spadestik til hele hækken var sat – selv om fortovet buer, og der skulle måles meget op for at give hækken sammen “afrunding” for at kunne følge fortovet. Det var virkelig nemt!

Herefter fortsatte det med at gå stærkt…

Hvor lang tid gik der, før hækken blev tæt?

Lige som med de øvrige ting omkring hækken, så gik der kun 1 uge, før den blomstrede med flotte blade over det hele. Og henover de næste 2 uger gik det virkelig stærkt, hvor hækken blev tættere og tættere. Og nu, 4 uger senere, er den så tæt, at man ikke bare lige kan se ind i haven mere fra fortovet.

Jeg er kæmpe fan!

Og det er jeg ikke den eneste om, for 4 naboer har allerede været forbi for at få en henvisning til Plantecenter Fyn, så de også kan købe hæk. Vi har nemlig fået nye regler om, at der SKAL være levende hegn i kommunen, og flere hegn væltede under en storm for nyligt, så denne nemme løsning tiltalte dem meget.

Altså: 2 timers arbejde og 4 ugers ventetid (+ vanding af hækken hver dag, selvfølgelig), og så har man en færdig hæk på 1,5 meter. Det er da genialt 🙂

Hvad fulgte med?

Der var tænkt over alt, så jeg ikke skulle tænke over så meget andet end ønsket hæk-sort. Der var stolper, brugsanvisning til gravearbejdet, snor, strips og vandingsslange med på pallen. Og nu havde gartneren jo lovet mig, at det var nemt. Men jeg var alligevel overrasket. For jeg troede nok ikke helt på det. Jeg har nemlig ikke specielt grønne fingre.

Men nu kan jeg altså med stolthed sige, at jeg selv har plantet vores hæk. Og hvis jeg kan, så kan de fleste.

Hilsen Mia, Gentofte

PS! Jeg har ikke fået penge for at omtale Plantecenter Fyn. Dette er derfor en oprigtig anmeldelse af mit eget køb af en plantehæk. Men fordi jeg har et betalt abonnement til denne side, hvor jeg kan skrive artikler (jeg blogger normalt om magneter), så hører denne artikel alligevel ind under sponsoreret indhold.