Har ud nogensinde overvejet, hvor meget det egentlig koster at få nyt tag på huset? Huset har stor betydning for huset, idet der fungerer som beskyttelse for huset – og derfor er det selvfølgelig ikke billigt at skifte taget ud. I mange tilfælde er det dog en nødvendighed, da der ellers kan ske skader på resten af huset. Vi har derfor her lavet en gennemgang af de udgifter, du kan forvente i forbindelse med skift af tag – og til slut har vi også et lille tip til, hvordan du kan få en mere konkret pris på et nyt tag på ingen tid.

Tagareal

Prisen på et nyt tag udregnes i antal kvadratmeter tagareal, så dit tags størrelse har naturligvis indflydelse på tagets pris. Du bør derfor i første omgang finde ud af, hvor stort et tagareal, der er på dit hus. Du kan så lave et cirka-regnestykke ud fra de tagtyper, du har i tankerne.

Tagtype

Der findes mange forskellige tagtyper, lige fra det billige eternittag og det helt dyre tegltag. Prisen varierer en hel del pr. kvadratmeter. Tagtypen spiller derfor også en stor rolle, når du skal finde ud af, hvad et nyt tag vil koste dig. Når du kender tagarealet, kan du dog gå på jagt efter gennemsnitlige priser på de forskellige tagtyper og gå i gang med at regne lidt på, hvad du vil skulle betale i materialeomkostninger alene.

Undertagets stand

Det er ikke kun taget i sig selv, der passer på huset. Det bliver i høj grad understøttet af undertaget, som skal være i god stand, hvis der skal lægges et nyt tag ovenpå. Hvis undertaget er i dårlig stand, skal det også skiftes i forbindelse med, at der lægges et nyt tag – ellers kan taget ikke holde i sin garanterede levealder. Undertaget skal derfor kigges efter, inden der kan gives en mere konkret pris på et nyt tag.

Derudover er der også mange andre faktorer, der spiller ind på den endelige pris, bl.a. hvornår på året taget skal skiftes. I højsæsonen, som ligger fra april til oktober, spiller de almindelige markedskræfter ind, så priserne stiger, når der er stigende efterspørgsel. Et nyt tag kan derfor godt være billigere at få lagt uden for højsæsonen. Endvidere er der også stor forskel på håndværkeromkostningerne alt efter, hvor i landet taget skal skiftes. Priserne er her generelt højere øst for Storebælt og i de større byer.

Et lille tip: Brug en tagberegner

Hvis du gerne vil have en mere konkret nyt tag pris, så anbefaler vi, at du benytter dig af tagberegneren hos årets tagdækker 2021, Jysk Tagkompagni. Du skal blot udfylde en formular med alle relevante oplysninger omkring dit eksisterende tag samt dine ønsker til et nyt, og så får du sendt et konkret tilbud på et nyt tag lige i din indbakke. Nemmere bliver det ikke at få en pris på et nyt tag!