Sommeren er her. Og selv om den kommer og går hvad angår de høje solskinstimer, så er det værd at tænke i, hvordan du kan få slikket mest solskin, når den er fremme.

Her får du 3 gode råd, der kan være med til at sikre D-vitaminer og rar varme mod huden.

Trim træerne

Der er rigtig mange mennesker, som overser, hvor meget sol-potentiale, der er i haven. For selvom man kan gå og bande over den manglende sol, så nytter det jo ikke noget, hvis den rent faktisk er der, men der blot bliver dannet skygget.

Skyggen i haven kommer ofte fra de store træer, der får lov at vokse vildt. En tæt trækrone og vidtrækkende grene vil alle dage danne mere skygge og blokere for solen, kontra en trimmet trætop. Derfor er det også en god idé at løbende få beskåret og bearbejdet dine planter. Husk dog at gøre det i forhold til om du ønsker flere eller færre nye skud, hvilket en anlægsgartner kan hjælpe dig med at kontrollere. Du kan finde en dygtig anlægsgartner ved at følge dette link.

NB! Planlægger du at skulle beskære dine egne trætoppe eller grene højt oppe, så husk altid tænke i sikkerhed! Det kan være krævende at beskære træer, og særligt hvis du skal arbejde med motordrevet værktøj er det an absolut nødvendighed med sikkerhedsudstyr og beklædning, der kan bremse f.eks. kædeskæret.

Flyt havemøblerne

Står dine havemøbler et sted uden sol? Så flyt dem! Det lyder enkelt, men ofte glemmer vi, at havemøblerne nok ser pænest ud på terrassen, men hvis der ikke kommer sol, er det måske værd at flytte dem midlertidigt eller bygge en solvendt terrasse.

Det kan koste penge at bygge ny terrasse, så passer det ikke ind i årets budget, så start blot med at flytte havemøblerne til den side, hvor u med fordel vil kunne anlægge den nye terrasse. På den måde kan du sidde med fødderne på det bløde græs og mærke efter, om det er den helt rette idé med den nye terrasse.

Planlæg månederne

Det kan naturligvis være svært at planlægge sin sommerferie, hvis den ligger for langt væk fra de klassiske danske ferieuger: 28, 29 og 30. Men der er faktisk undersøgelser, der viser, at maj måned er gavmild med solen. Derfor kan det være værd at overveje, om ikke du kunne finde lidt ekstra tid til at komme ud i denne tid på året. Som bonus er vejret ofte ganske mildt, hvilket gør det til en behagelig oplevelse at være i det fri på denne tid af året.