Når noget i hjemmet skal males, gælder det om at tænke over den effekt, som farven vil have på hjemmets udseende. Forskellige farver giver nemlig forskellige indtryk, så der er stor forskel på, om du vælger hvid eller sort maling. Ved du, hvilke farver du vil bruge i dit hjem?

Hvide og lyse farver

Hvide og lyse farver er super populære i Danmark. Det er blandt andet væggene, der ofte i hvide i de fleste danske hjem, men mange har også hvide møbler. Den hvide maling er elsket, og det er af flere grunde. Når man har hvide vægge, er det nemlig med til at åbne rummet op, da det vil få rummet til at fremstå større og lysere. Den hvide farve reflekterer nemlig lys, og det er noget, man altid kan bruge mere af her i Danmark, især i det mørke vinterhalvår. Dog er det en balancegang; hjemmet kan komme til at virke upersonligt, hvis alting er hvidt. Der er intet i vejen med at udskifte helt hvid med lyse farver, eller flette andre farver ind i looket.

Sorte og mørke farver

Det er noget helt andet med sorte og mørke farver. Det er generelt ikke anbefalet at male sine vægge i en mørk farve, da det kan påvirke værelset negativt. Modsat den hvide farve, vil den mørke maling nemlig få rummet til at fremstå lukket, mørkt og mindre. Dog er det lidt noget andet, hvis du kun maler én væg i en mørk farve. I så fald får du nemlig en lækker kontrast imellem den væg og de andre, og det kan give rummet lidt kant. Hvis du generelt har hvide og lyse møbler, kan det være en god idé med mørke pyntegenstande og detaljer, såsom pyntepuder og tæpper.

Stærke farver

Stærke farver er blevet mere populært på det seneste, men det er stadig ikke danskernes fortrukne maling. Det kan nemlig være svært at balancere, hvor meget i ens hjem, der skal være i stærke farver, og det er typisk en smagssag. Generelt er der ikke mange, der vil kunne lide et rum med fire pangfarvede vægge, men som med de mørke farver, kan det være opfriskende, hvis blot én af væggene har en anden farve. Det kommer også lidt an på, hvilken farve, der er snak om. Kølige farver som blå og grøn kan give ro i hverdagen, imens rød kan virke aggressiv. Farven vil kunne påvirke dit humør i din dagligdag.

Dit hjem

Dit hjem skal være et sted, hvor du kan være komfortabel, og det skal være et miljø, hvori du kan slappe af. Det er noget, hjemmets farver kan påvirke, så tænk over, hvordan slutresultatet kommer til at se ud og føles, når du er på udkig efter maling. Hvide farver kan åbne et rum op, men for meget hvidt bliver upersonligt og glider sammen. Find den balancegang af farver, som giver mening for dig, og vær endelig ikke bange for at mikse lidt forskelligt sammen. Det kan give nye og spændende indtryk.