Det kan være en vanskelig opgave at passe din græsplæne. Det er vigtigt at være opmærksom på de forskellige ting, der kan hjælpe med at holde den sund og flot. Det behøver dog ikke at være kompliceret at vedligeholde din græsplæne! I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de vigtigste tips til pleje af dit græs, så du kan bruge mindre tid på havearbejde og mere tid på at slappe af på verandaen med en kold drink i hånden!

Hvordan plejer en en græsplæne?

Der er flere forskellige måder, man kan pleje sin græsplæne på. En god måde at pleje sin have på kan gøres med tre handlinger: at vande, at gøde og at luge ukrudt.

Vanding

Vanding af din græsplæne er en af de vigtigste ting, du kan gøre for at holde den sund. Generelt bør du vande din græsplæne i ca. 30 minutter en gang om ugen. I varmt vejr eller tørkeperioder kan det være nødvendigt at vande oftere. Du kan se, om din græsplæne har brug for vanding ved at kontrollere jordens fugtighed; hvis den øverste tomme af jorden er tør, er det tid til at vande.

Gødning

En anden vigtig del af plæneplejen er gødning. Gødning hjælper din græsplæne med at vokse stærkt og sundt og holder græsset grønt. Du bør gøde din græsplæne to gange om året – en gang om foråret og en gang om efteråret. Sørg for at læse vejledningen på din gødning omhyggeligt, da de er forskellige for hver type.

Lugning

Glem ikke at luge din græsplæne! Ukrudt tager næringsstoffer fra jorden, som ellers kunne bruges af sunde græsplanter, så det er vigtigt ikke at lade det vokse ud af kontrol. Hvis du har et lille antal ukrudt i din græsplæne eller ønsker en økologisk tilgang, kan du overveje at trække dem i hånden. Ellers bør du klippe din græsplæne til en højde på ca. 5 cm en eller to gange om ugen i vækstsæsonen om foråret og sommeren (og sjældnere om efteråret og vinteren).

Hvad kan ellers hjælpe med at holde min græsplæne sund?

Selv om det ikke er afgørende for at holde græsset grønt, er det godt at have kæledyr til at hjælpe med organisk materiale. Hvis du beholder et lag blade på din græsplæne om vinteren, er det også med til at beskytte den mod frostskader, det er ligesom naturens egen måde at beskytte på.

Hvis du har en stor have eller et større areal, som kan være svær og overskuelig at pleje selv, så kan du heldigvis få hjælp udefra. Nielsen’s service, som holder til en Aabybro, kan hjælpe dig med alle former for plejning, uanset størrelse på arealet. Lad Nielsen’s Service stå for din brakpudsning i Skørping eller hvor du har brug for hjælp. Kontakt dem allerede i dag for at få taget hånd om netop dit areal i tide. Hvis man blunder lidt for længe, så tager ukrudtet over, og det vil hurtigt komme til at ligne en eng. Og når det er vokset til, så kræver det de rette maskiner for at kunne komme igennem det med et nogelunde præsentabelt resultat.