Vinteren er næsten landet og november er måned hvor du skal til at kigge på dine dæk.

Temperaturen begynder at falde ved denne tid på året. Det betyder at du skal være opmærksom på om du har de rette dæk på din bil. Det er nemlig her i november at temperaturen begynder at falde til under 7 grader. Når det sker, så skal du have de flotte alufælge med sommerdæk af bilen og de noget mere kedelige stålfælge med vinterdæk sat på. ‘

Hvorfor skal vi det ?

Mange ved det skal gøres, men ikke helt hvorfor. Det virker heller ikke logisk at sætte vinterdæk på når vi ikke har hverken sne eller is. Vinterdæk er dog langt fra kun noget vi skal have på når det sneer. Det skal vi nemlig også når det er koldt. Vinterdæk har ikke kun et andet mønster der gør dem bedre egnet til sne. De har også en gummiblandig der gør dem egnet til kulde. Et sommerdæk duer nemlig ikke virkelig når du kommer under 7 grader. Derfor gælder det om at huske at skifte dine dæk. 

Kan man ikke få nogle dæk der kan sidde på hele året ?

Det mest almindelig spørgsmål er nok. Kan man få dæk du kan køre med hele året ? Svaret hertil er ja, det kan du, der er dog et par “men” forbundet med det. 

Den store fordel der er ved et helårsdæk er nok de penge man sparer. Ikke alene slipper du for at købe et sæt ekstra fælge. Du slipper også for de udgifter der er ved at få skiftet dine hjul og få dem lageret. Det er hurtig en del penge, som kvinder specielt elsker at spare. De har tit øremærket dem med sko, tasker, frækt lingeri, cafe besøg og meget andet. 

Det man bare skal huske ved helårsdæk er at de er en blanding af sommer og vinterdæk. Dermed er de 100% lavet til hverken sommer eller vinter. Det er et alternativ til dig der ikke kan eller ikke gider skifte dine dæk på bilen.