Er det normalt at drikke 3 flasker vi hver dag, eller har min mand et alkoholproblem?

Er det normalt at drikke 3 flasker vi hver dag, eller har min mand et alkoholproblem? For nogle dage siden, lytte jeg til et radioprogram, hvor en kvinde stillede netop det spørgsmål.

Jeg tænkte naturligvis har ham et kæmpe alkoholproblem hvis han drikker 3 flakser vin hver dag!

 

Hvordan kan hun overhovedet, være i tvivl og stille det spørgsmål?

Først tænkte jeg, at kvinden må da være mindre begavet, når hun kunne stille det spørgsmål.

Men så hørte jeg om medafhængighed som var noget helt ny for mig.

 

Hvad er medafhængighed?

Tilsyneladende er medafhængighed, når man tillader en andens destruktive adfærd, fordi man føler, at man har brug for vedkommende i sit liv, eller fordi man føler sig skyldig

Så jeg begyndte at spekulere på, om det kunne være tilfældet med denne kvinde og hendes mand

Måske er hun ikke helt sikker på, om han har et problem, fordi hun ikke vil se det i øjnene, at han måske har et alvorligt alkoholmisbrug.

Eller måske er hun bekymret for, hvad der vil ske, hvis hun konfronterer ham med det, og han benægter at han har et alkoholproblem.

Uanset hvad, fik det mig til at tænke over mit eget forhold til alkohol, og om jeg på nogen måde er medafhængig af alkoholmisbrug.

 

Er jeg selv medafhængig?

Det tror jeg ikke, at jeg er, men det er noget, som jeg, pludselig skulle tænke meget over, for jeg er vokset op med en far der drak alt for meget gennem hele min barndom.

Medafhængighed er blandt andet, når du er i et forhold med en person, der har et misbrug, og du gør det muligt for vedkommende at blive i sit misbrug,

Du tror måske ikke, at du gør det muligt for dem, men medafhængige gør ofte ting, der gør det muligt for misbrugeren at fortsætte med at tage drikke.

Hvis din mand f.eks. er alkoholiker, og han kommer hjem fra arbejde hver dag og drikker en flaske vin, så har du måske klaret hele hjemmet, så han kan sidde og drikke uden nogle forpligtelser.

Det kan være at du dækker over hans misbrug, over for familie og venner. På den måde får han drikkeri ikke nogen konsekvens for ham, og det er nemt at fortsætte.

Du tror måske ikke, at du gør noget forkert, men ved at gøre disse ting gør du hans alkoholproblem muligt.

Jeg kan nu pludselig se hvordan jeg selv har bidraget til at min far kunne fortsætte sit drikkeri igennem hele min barndom.

Måske var der slet ikke så stor forske på denne kvinde og mig!